S-a mai vorbit despre tensiunile și încordarea acumulate de tineri prin stilul lor de viață - și există toate motivele să presupunem că acest aspect se va înrăutăţi.

Încovoiaţi deasupra telefoanelor mobile, stând incorect în timpul utilizări laptopurilor, sau neacordând suficientă atenție lucrului la birou, toate contribuie la o ţinută deformată și la problemele de sănătate asociate, care se pot crea.

Așa că, data viitoare când sunteţi la locul de joacă, în sala de clasă sau în drum spre școală, uitaţi-vă la postura celor din jur. În timp ce mărşăluiesc spre şcoală, șansele sunt să vedeţi majoritatea copiilor lipiţi de telefoanele lor smartphone, cu umerii încovoiaţi și gâtul tensionat.

De asemenea, șansele sunt să staţi cocoșat, la un laptop sau la un telefon mobil când lecturaţi acest articol. Stilul de viață bazat pe gadget-uri începe să degradeze sănătatea noastră destul de dramatic. Postura deformată poate fi un simptom al acestuia, dar şi o cauză: dacă aveți postura incorectă, mușchii trebuie să se surmeze pentru a vă sprijini, slăbind treptat sau devenind inflexibili - acest lucru poate duce la probleme de sănătate și la o stare de apatie.

Deci, aruncaţi o privire la un filmuleţ de la fizioterapeutul turc, Murat Dalkilinç, în care explică problemele de sănătate asociate cu postura, și modul în care le puteți aborda.

Și staţi drept în timp ce urmăriți.