Dacă sunteți ca majoritatea cadrelor didactice, veți dori să aveți elevii dornici de școală chiar înaintea începerii acesteia. Acest lucru îi ajută să depășească stresul asociat cu reînceperea școlii, și vă ajută să întăriţi relația cu copiii care vă vor fi aproape pentru un an întreg. Iată trei idei pentru conectarea cu copiii înainte de marea zi de început al şcolii.

Trimiteți o scrisoare de bun venit

În primul rând, trebuie să vă întâmpinați elevii, nu? O scrisoare de bun venit îi poate ajuta să-și imagineze "aroma" clasei voastre și să devenă nerăbdători pentru ce va urma în următorul an petrecut împreună.

Sunteți profesorul trăznit? Profesorul știință? Profesorul artist? Profesorul aer-liber? Iubiți sala de sport sau de lectură? Le-ați promis să le arătați cât de distractivă este matematica? Dați elevilor câteva indicii pentru anul care vine, iar ei îl vor aștepta cu și mai mare nerăbdare.

Jucați un joc de ghicire

O altă modalitate de a implica copiii mai devreme este de a juca un joc de-a ghicitul. De exemplu, ați putea trimite o carte poștală cu o imagine care vă înfățișează undeva în lume, cerând elevilor să ghicească unde vă aflați.

Explicați-le, în cartea poștală că pot folosi orice mijloace aflate la dispoziția lor, cum ar fi Internetul, pentru a descoperi unde sunteți, și spuneți-le că ați lăsat indicii în imagine. (Poate Turnul Eiffel este în fundal, sau Babele, de exemplu). Când începe anul, puteți solicita copiilor să compare ideile și să prezinte cele mai bune presupuneri ale lor.

Dați-le o carte distractivă de citit

Cheia aici este distracția! Cerându-le elevilor să citească ceva care necesită mult timp sau efort - sau mai rău, crearea unei compoziții de lungă durată, care să o însoțească - nu veți ajunge în grațiile lor.

În schimb, alegeți una dintre cărțile preferate și povestiți-le un pic despre aceasta într-o scrisoare. Apoi rugați copiii să o citească pe cont propriu sau cu părinții, și să-și pregătească câteva idei pentru începerea școlii, pentru că veți dori să-i auziţi spunând toootttt despre ele.

Reînceperea școlii poate fi atât palpitantă cât și stresantă. Găsirea unor modalități de a vă conecta cu elevii înainte chiar de a vă întâlni poate ajuta la netezirea drumului prin anul școlar și la asigurarea faptului că va fi unul deosebit.