Cursurile s-au terminat pentru anul acesta școlar, dar asta nu înseamnă că momentele de învățare, explorare și predare trebuie să se încheie pentru un copil o dată cu începerea vacanței de vară.

Vara este un excelent prilej pentru copii să se relaxeze, să se deconecteze și să se joace cu prietenii lor; în același timp, este însă ușor pentru aceștia să cadă într-o rutină neproductivă generată de expunerea îndelungată la jocuri video si televizor.

Cu puțină planificare și creativitate, aveți posibilitatea să vă păstrați copiii activi și studioși în această vară.

1. Albumele de Vacanță

"Ce-ai făcut în această vacanță de vară?" Este tema clasică pentru prima zi de școală pe care profesorii obișnuiesc să le-o dea elevilor. Au adunat copiii suveniruri și broșuri din toate locurile pe care le-au vizitat în timpul verii, de la restaurante și parcuri de distracții, de la cinematografe și atracții turistice? Dacă da, atunci putem porni să completăm albumul de vacanță!

Pentru fiecare loc nou pe care l-au vizitat, pot nota o scurtă povestire a celor văzute sau întâmplate, însoțite de o imagine. În cazul în care nu merg în vacanță, nu vă faceți griji ... sigur s-au distrat de minune și stând acasă și au o mulțime de lucruri de povestit.....doar să numească albumul: “Staicanță”.

2. Teatrul de păpuși

Care vară este completă fără teatru în parc ... sau, în acest caz, teatru în curtea din spatele casei? Duceți “Arte și Meserii” la nivelul următor, determinându-i pe copii să facă propriul lor teatru de păpuși. Vechile marionete deget de la școală sunt distractive, dar de ce să nu încurajați copiii să obțină propriile creații, pur și simplu desenând fețe pe degetele lor și decorându-le cu pâslă? Au citit copiii o piesă de teatru care să-i inspire pentru a scrie propriul lor scenariu?

Deoarece Shakespeare poate fi un pic prea dificil pentru înțelesul lor, acesta este momentul perfect pentru a-i învăța pe copii că "toată lumea este o scenă".

3. Grădinărit

Studiați plantele, având în copilul Dvs. un ajutor de nădejde în grădină. Lucrul în grădină îi învață pe copii despre responsabilitate, și în același timp, îi ajută să folosească abilitățile și cunoștințele învățate pe parcursul anului școlar. Copiii vor învăța nu doar despre floră si faună, ci și despre ce au nevoie plantele si florile ca să crească și să prospere.

Grădinăritul are propriul său sistem de recompensare, căci, deși copiii nu vor primi o stea de aur pentru munca lor grea, ei vor putea să mănânce roșiile gigant pe care le-au îngrijit, din iunie.

4. Matematica la piață

Și-au împrospătat copiii abilitățile lor matematice făcând cumpărături la piețele locale? Acestea sunt conjuncturi de vară distractive și informale, bune pentru copii pentru a se obișnui cu utilizarea banilor, deoarece sumele sunt de obicei mici, iar oamenii sunt prietenosi. Continuați lecția de matematică prin utilizarea produsului proaspăt cumpărat, având un copil de ajutor pentru măsurătorile necesare preparării cinei.

5. Vânătoarea de comori de la Muzeu

Zilele ploioase sunt cele mai rele în timpul verii. Cei mai mulți copii preferă să rămână acasă și să se uite la televizor, decât să meargă la un muzeu. Utilizați un tur virtual pentru a determina încântarea copiilor în a vizita un muzeu. Apoi, transformați vizita la muzeu într-o vânătoare de comori, prin care copiii să încerce să găsească obiectele văzute pe internet, în turul muzeului.

Cu aceste idei de învățare distractivă, de vară, mintea unui copil va zbura ca un zmeu. Chiar și de la acel Xbox!